Krušovice Černe - чешко темно пиво. Светлото пиво од Крушовице ми е ОК, но темново, ме разочара. Многу е воденесто, има само 3.8% алк. а вкусот воопшто не доаѓа до израз, тотално нетипични карактеристики за темно пиво. Дефинитивно не би го пиел пак. 

Post Information
  • Friday 12th Apr 2013
  • 11:48am
  • Posted by pivskistomak
  • Krusovice schwarzbier Chech Republic
  • 1 note
    1. pivskistomak posted this